Skit

Idag har Asterix varit billig. Jättekonstigt beteende, vägrar lyssna, lukta är roligare, allt annat är roligare än mig och jag har fått använda Hitler-kommandon för att han ska lyssna det minsta lilla ens. Jag vet att han är i en sån ålder nu men tyvärr så kan man inte alltid tänka så. 
 
Han har fått mig att gråta, känna mig misslyckad osv osv och tyvärr så är min dåliga sida en väldigt kort stubin så att... ja, jag var kanske inte den roligaste att ha och göra med heller. Kom hem från promenaden, var fortf. mycket besviken och arg på honom, vilket han verakde känna av då han gick och lade sig nästan direkt och blev snäll mot mig helt plötsligt.
 
 
Som om det inte vore nog med bekymmer redan... 


Vill ni veta mina framtidsplaner som gått och gnagt på mig konstant

 
 
jag vet inte vad längre.. 
Jag vill nog inte läsa detaljhandel... jag tycker inte ekonomi är intressant... jag gråter så tråkigt som det är, bokstavligt talat. 
Jag vill bli sjuksköterska.... IGEN.... eller kanske svenska/engelska-lärare.. Men nej, inte en tråkig ekonom.. .Känns så icke-mig. Vill läsa till sjuksyrra i Gävle men då kan jag inte läsa en och en halv kurs då jag redan läst dem kurserna här. Uppsala hade väl funkat men kanske blir böktig med VFU:n. 
 
suck, o fan o ta allt i helvete- jävla skit- bestäm-dig -nån-gång - as -helvete.... jag vill dö
Tack min kära gamla sjukdom som gjort mig till en sådan här person.
 
 
 
 


Ångest

Nu är man återigen på ruta ett känns det som gällande val och framtid osv!
Nej fyfan nu orkar jag inte detta igen... 
 
Gode Gud ge mig sinnesro någon gång!!
 


Ont om tid

Jag har lite ont om tid att blogga så mycket som jag skulle önskat. Men kommer nog när det lugnat ner sig lite i skolan ;) 
 
Igår var jag ju och gjorde fälstudier i Falun med gruppen. Vi ska ju skriva ett arbete om det som ska vara inlämnat på måndag. Det gick bra i Falun, när jag väl kom dit så att säga ;) Hade en ren helvetesmorgon!! Vi skulle egentligen träffats kl 10, men när jag kom till stationen var tåget inställt! SÅKLART... har aldrig hänt att Tågkompaniet ställt in sina tåg när jag åkt med dem iaf...Nästa skulle gå om 2 timmar!! Så där satt man på stationen ja...Vi fick ses runt 12 istället, Jennie i gruppen mötte upp mig på stationen och sen träffade vi de andra två i stan. De hade redan kollat på några gator, så vi satte oss ner på ett fik och gick igenom allt tillsammans. Sen gick vi och kollade på Falan gallerian som jag ska skriva om (vi har delat upp arbetet så att var och en skriver om varsin del ungefär), sen var det dags att åka hem igen. Cirka 2 timmar var jag i Falun.
Var riktigt skönt att sätta sig på tåget hem faktiskt för jag var sjukt trött. Kom hem, åt, och sov till sent på kvällen! Sååå jävla skönt! Därför jag inte bloggade igår.
 

 
Idag har vi varit och tränat lite lydnad och ringträning på fotbollsplanen. Resten av kvällen blir ju plugg, Jimmy har stuckit iväg för att handla något gott, så jag har energi till att plugga. Har en hel del som ska göras liksom!! Jag har sjukt tentaångest redan. Fast det är typ en månad kvar... men kruxet är att vi har två tentor typ samtidigt, den andra bara veckan efter den första.  Bra planering... :/ 
 
Och ja just ja, idag levererade Animal 13 kg hundfoder till dörren! Ni borde också köpa hundfoder av dem, snabb leverans har dem minsann! Beställde nämligen maten i förrgår. Och ja jag bytade hundfoder från Sam's Field till Taste of the wild med lax, eftersom Taste of the wild är spannmålsfritt och dessutom har jag ställt mig alltmer negativ till majs i hundfoder, vilket Sam's Field har. Kombinerar såklart fortfarande med färskfoder :) 
 
 
 
 
 


Asiatisk wook, nya kläder & plugg

Idag tycker jag ändå att dagen rent pluggmässigt har varit effektiv! Känner ändå att jag kan lägga mig relativt nöjd.. men hade såklart inte skadat om jag hade varit ännu mer nöjd ;) Fast jag är ju aldrig helt nöjd med något ändå så.. 
 
Nej men i alla fall så började dagen med att vi åkte ut till djuraffären och handlade hundgodis mm, tog med oss Asterix som för övrigt betedde sig som ett as om ni frågar mig :P Otroligt taggad och verkade ha glömt vad gå fint i kopplet var, och inne på djuraffären var han mer taggad än vanligt. Och rusade in i bussen vilket han inte gjort på lääänge sen jag har lärt honom att gå in efter mig och så får han godis sen. Det enda som gick bra var ju skvallerträningen och att han inte brydde sig ett knast ute i stan när en boxer bara var en halvmeter ifrån honom och drog mot honom.  Samt passivitetsträningen efteråt på bänken inne i stan. Så ja det är ju ändå någon tröst i kalabaliken...Man får väl försöka se det positiva i det hela, är en dag imorgon också. Resten av dagen var det dock inga problem med något faktiskt.. 
 
Idag har jag dessutom ätit god asiatisk wook, mums. Vart mätt i flera timmar efter det vet ni ;) Fått mitt Ellospaket med. Har läst lite ur IKEA-boken, läst ett kapitel i Kampen om köpkraften, gjort klart ABC-kalkylering-kapitlet samt räknat på några uppgifter där och det gick faktiskt riktigt bra för en gångs skull! Så imorgon kan jag ta itu med bidragskalkylering! Kul liv...eller? ;)
 
Imorgon ska jag dock till Falun med min grupp i klassen, vi ska ha fältstudier! Mer om det imorgon, så jag måste upp tidigt.. Ska dock bli intressant, för jag har aldrig varit i Falun. ;)
 
Mmm asiatisk mat! <3
 
Livsnjutaren nummer 1!
 
Mitt paket från Ellos.. Blå tema? 


Månadens wanties 1

 
                                              Gina Tricot 399 SEK 
 
 
 
 
                                          
 
                                             Gina Tricot, 299 SEK
 
 
 
 
 
                                         Nail Polish, chocolate. Gina Tricot. 39 SEK
 
 
 
 
                                    Nail Polish, silver. Gina Tricot. 39 SEK 
 
 
 
 
 
 
                                          Nail Polish, disco, Gina Tricot. 39 SEK 
 
 
 
 
 


Hjälp just nu fattar jag nada,

Måndag idag och ny dag i skolan. Lika trött varje måndag ja!
 
Idag hade vi en annan lärare i ekonomistyrning.. Alltså ärligt talat tyckte inte jag han var speciellt pedagogisk. 
han pratade väldigt mycket och räknade för sig själv typ. Ni skulle sett hans budget på tavlan när vi skulle lösa en uppgift ihop i klassen! Först tyckte jag: "Gud vad lätt och roligt..." men sen när det blev mer och mer och mer tabeller och uppdelningar satt jag där och kände mig som världens största pucko! Men tröstade mig ändå med att det var flera som verkade känna likadant, haha. 
 
Dessutom sa han en sak helt på allvar: "Egentligen gillar jag inte klockor i klassrummen, för då kan jag inte köra på hur mycket jag vill" Vad säger det er? hahaha. 
 
Aja ;)  Nu ska jag nog ta och käka lite. har precis beställt en 13 kg fodersäck Taste of the Wild åt hunden samt en massa färskfoder. Själv ska jag äta onyttigt ikväll. Du märker att du är hundmänniska när du bryr dig mer om vad din hund äter än du själv ;) 
 
Sen ska jag plugga och läsa ur IKEA-boken!


Lite less

På att de två brukshundklubbarna i Gävle enbart har onsdagsträningar... 
Onsdagar är dagar då jag verkligen INTE kan... Slutar skolan kl 17 och är hemma vid kl 20...
Suck, och jag som så gärna vill gå på några träningskvällar!  FAN också.. vad ska jag göra nu då? Visst behöver ju inte gå på alla lektioner då det tex är föreläsningar men kan ju långt ifrån skita i det ofta.
Skutskär BK har på tisdagar men är rädd att det ligger alldeles för dåligt till för mig som inte har bil? Vet inte alls vart det ligger.. Jag som vill träna med andra också!!!
 
Och idag har jag allmänt ångest och är less så det är rätt så mycket skitdag i faktiskt. 
Har gjort klart uppgiften i turism iaf, sen ska jag läsa lite inför fältstudieuppgiften samt plugga ekonomi..
Annars så känner jag mig vääääldigt ensam idag. 
 
Någon med hund som vill ses i veckan och träna hund? 
Spelar ingen roll om du har stor hund, men då kan de tyvärr inte leka då min fortfarande är ganska liten för att leka med stora... men han är van vid ganska många stora hundar nu så nu är vi redo att börja träna och umgås lite mer med andra.
 
Jag tänkte träna lite på ringträning (du kan få agera domare:P) och lite annat smått och gott... Så kan vi hjälpa varandra. 
 


Vill ha!

 
 
Dessa produkterna kommer från http://go-nature.se 
Skulle vara perfekt till mig som är ute mycket med hund och håller på med hundträning i olika väder! 
 


Spårträning 21/9

Då var det dags för spårträning idag igen, var ju 2 veckor sen sist. 
Var perfekt väder för spår, vindstilla och lagom varmt. Vi la spåret i Fjärran Höjder skogspartiet (som vanligt i blåbärsriset fast  vi bytar ju ställe varje gång). Asterix blev otroligt taggad redan när han såg spårselen, han började kasta sig och pipa. Det är ju positivt tycker jag, det tyder på att han älskar det han gör - MEN samtidigt kan det vara negativt för själva spårningen sen. Och det kommer jag till snart! 
 
Vi gick ut på spåret, han rusade mot skogen redan innan vi ens kom till spåret. Fastnade i träd och allt så taggad som han var. Jag gick över spåret (vi körde spontanspår även idag), och han tog inte upp det direkt som sist, utan man såg klart och tydligt att han luftvittrade. Han var slarvig, rusade nästan fram, avvek flera meter från spåret (visst det är tillåtet men kanske inte när man avviker så pass som han gjorde och dessutom luftvittrar emellanåt). Sen hittade han slutföremålet (oxstrupen) och fick såklart massa beröm som vanligt! Jätteviktigt att beröma och belöna dem lika mycket som alltid, annars blir det till slut kanske inte lika motiverande och kul för dem. 
 
I spårträning (och även i annan hundträning såklart) är det jätteviktigt att dessutom granska saker från olika perspektiv. Oftast är det vi förare som gör fel, enligt mig är det inte hunden som gör fel, för då är det vi förare som varit otydliga. Som i spåret idag, jag sitter och funderar vad jag kunde gjort bättre för att han inte skulle rusa mot det så jag nästan fick springa efter honom. Ja visst han är ung och allt, kan definitivt inte gå klockrent, och jag kräver inte det heller. Det är ju därför jag alltid berömmer och aldrig aldrig aldrig visar mitt missnöje! Men jag tror han måste få mer tid att lugna sig även innan spåret. Liggtiden idag var 15 min och vi satte oss på bänken som vi brukar medan Jimmy lägger det och sen sitter vi där ett tag innan vi ska gå det. Jag ska sitta och fundera lite på om det är bättre vi stannar hemma medan Jimmy lägger det eller om vi inte ska tvinga honom att bara sitta ner innan spåret, utan gå till ett annat skogsparti och låta honom nosa av sig lite bara så han liksom inte hinner sitta där och ladda upp utan kan trötta ut sig lite. Kommer också fundera på om det är värt att korta ner linan lite så han inte KAN rusa fram och efterhand lär sig att ta det lugnt. Dock måse jag ju vara noga med att inte korta ner för mycket, så att det inte blir jobbigt för honom att ta ner nosen.
 
Dessutom i morse när han spårade efter sin mat (det gör han de flesta morgnar, vi lägger små lätta  typ precisionsspår) så blev han ju taggad när vi skulle dit, för han visste ju vad han skulle göra, men han tog upp det utan problem och spårade riktigt koncentrerat och noga. Tror att det är lite lättare att sakta ner dem i precisionsspår då det är näring i det...
 
Som sagt, ska sitta och fundera på detta. För under själva spårningen får jag INTE prata med honom eller röra i honom, då stör vi luktsinnet, så kom ihåg det. Så det  blir knappast bättre för att man försöker säga åt hunden att lugna sig eller tar i den, snarare sämre. Då får den ännu svårare att fokusera! Som jag tidigare nämnt så använder sig hundar av ett sinne i taget och i spåret är det ju luktsinnet! 
 
Något positivt från dagens spårning då? Också viktigt att ta med! 
Ja han blev ju glad såklart och verkar ha fattat vad han ska göra! 
Dessutom när en golden kom springandes mot oss och stannade några meter ifrån oss när Asterix åt på sin oxstrupe, brydde sig Asterix inte ett knast. Tittade inte ens på hunden. Det måste väl vara ett tecken på att han är fokuserad på det han gör och inget annat? Och det är alltid ett stort plus! :)
 
Nä så efter jag pluggat lite ikväll... så ska jag sätta mig ner och utvärdera dagens pass ordentligt! Det är också en del av hundträning som jag tycker är kul; vad gick bra och vad gick mindre bra? Vad ska jag tänka på till nästa gång? 
 
Så kom ihåg det! :) 
 
 


Utställningsträning

Vi har bestämt oss för att ställa upp på inoffen den 28:e oktober! 
Här är lite bilder från då vi tränade ringträning för några dagar sedan och från idag. 
Tycker mig redan märka skillnad!  Det svåra är dock att få honom att stå i den positionen i en längre stund men bara att öva på ;) 
 
 
Ringträning för några dagar sedan... 
 
... Och från idag!


Funderingar...

Man slutar aldrig förvånas över människor och deras beteenden!
Kort och gott... Menmen, så kommer det väl alltid vara... Samtidigt vet jag att jag måste verkligen släppa mitt kontrollbehov, jag kan inte alltid vara den som organiserar, tar tag i saker, löser saker osv osv... Till slut hamnar allt på mina egna axlar och blir för tungt att bära. Det händer alltid, konstant, hela tiden!
Men är knappast lätt att ändra på sig när man alltid betett sig på det viset...
Men är kanske läge att försöka göra det nu? 
 


Kungen i Borlänge!

Gissa vem Högskolan i Dalarna i Borlänge hade besök av idag? 
Jo vår självaste konung ;) 
 


Stressad

Idag var jag hemma från skolan eftersom jag känner mig helt överfull med plugg (läser ju 3 kurser, och turismen som en självständig kurs). Har en diskussionsuppgift som ska vara inlämnad på onsdag, asmycket i ekonomistyrningen såklart, samt fick vi ifredags en inlämningsuppgift även där.. Vi ska intervjua ett företag ungefär och höra lite om deras bokföring osv osv... Sen skriva typ 5 sidor om det... Och idag såg jag även på Fronter (där vi får all kursmaterial och info osv) att vi också ska ha en inlämningsuppgift i Handelsföretagens villkor och särart... Vi ska åka till Falun i grupp och kolla på stadskärnan och se hur attraktiv den är för handeln osv, ungefär...? Och sen skriva ca 5 sidor. Aja fick veta av en gruppkamrat att han tydligen skulle gå igenom det lite mer på onsdag, kan ju vara bra..
 
Dessutom som om det inte vore nog så ska vi ju ha tenta i båda kurserna, varav de ligger tidsmässigt precis i princip! Bara veckan efter vi haft ekonomistyrningstentan ska vi ha tentan i Handelsföretagen!! DESSUTOM seminarium på IKEA - och HM-boken i Handelsföretagen, och de böckerna var INTE tunna... 
Jag är DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD 
OCH jag har typ en inlämningsuppgift i veckan på turismen :/ 
Ännu mer DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD
Ja och det är säkert nå mer säkert men va fan... Omöjligt att hålla koll på allt :(
 

 
Menmen... prata om nå roligare kanske? Idag har jag iaf pluggat såklart och sen blev det att åka till Andersbergs hundgrupp med Jimmy och Asterix! För att komma härifrån en aning... Blev lite ringträning ikväll, vilket vi verkligen behövde och det var riktigt roligt! Jag vet typ inte alls så mkt om hur en utställning går till så detta var verkligen givande. Mycket lättare att träna på det praktiskt än att försöka läsa sig till det ;) Som tur är var Malin i gruppen väldigt kunnig och hjälpte oss mkt osv! Tyckte faktiskt Asterix var riktigt duktig och fokuserad på träningen! Och likaså på promenaden.. Han hade inte så bråttom att hänga med de andra (Okej han gick ju bland de första men ändå). Så jag funderar på att anmäla honom till en Inoff utställning vid Sandviken den 28:e oktober... :) På inoff är de ju inte så noga heller och kan vara bra om man vill se hur det går till och träna osv!
 
Så... tycker ni jag ska anmäla oss? ;)
 
 
 
 


Drömmer mig bort...





Asterix 5 månader, banankaka & VoM!

Ja igår blev ju Asterix 5 mån och eftersom vi ändå skulle baka banankaka till oss så fick han också lite av den med vaniljglass till ;) Blåbärsdrömmar till honom ska vi baka ikväll eller imorgon, hann inte allt!
Hursomhelst så var ju banankakan riktigt god tyckte Asterix, speciellt glassen eftersom han åt upp den först. Allt var slut på typ 5 min i hans skål! Inte varje dag man som hund får banankaka med glass, ibland måste ju även hundar unna sig det här! ;) (Tycker jag iaf!) 
 
Idag har vi varit på Gävleborgs zoo affären och handlat VoM samt så fick Asterix en korv av butikssäljaren och då blev han jättenöjd såklart ;) 
 
Usch annars så är Asterix allmänt dryg nu sen tandlossningen börjat! Veterinären i onsdags sa också det, samt även en veterinär på Agria; att de blir jättejobbiga, beter sig konstant och att det är knappt så att man känner igen dem under tandlossningen! Dessutom blir de oftast dåliga i magen (lösa) och rumsrenheten försämras osv... Asterix har tex i princip aldrig bajsat inne innan tandlossningen, bara de gånger man själv varit för seg ut... men sen han kom in i den har han bajsat inne löts flera ggr om dagen! Och kissat... Vi får torka golven flera ggr om dagen verkligen, man kliver i kiss eftersom han trampar i det och går runt med det sen i lägenheten så det osar kiss lite överallt, därför måste man torka med glor och Ajax varje jäkla dag :( SKITDRYGT, jag blir galen snart!! 
 
Dessutom är han emellanåt allmänt olydig och uppkäftig, tex när vi ska sova på natten, måste jag hålla fast honom i kanske 30 min ibland mer innan han faktiskt ger sig och somnar. Han sover ju med oss i sängen och att ignorera det beteendet han håller på med på nätterna funkar INTE! Han lugnar sig om man håller fast honom helt enkelt, bara det att det tar extra lång tid nu än vanligt... 
Så nej vi har lite av ett helvete här hemma.. Tycker jag allt... Menmen det blir väl bättre, försöker trösta mig med det hela tiden! 
 
Nu ska vi äta pizza, som om jag inte redan är fet liksom... Men grejen är att det blir så stressigt idag och jag har en jävla massa att plugga, speciellt i turismen och ska göra klart quizen idag! Därför hinner vi inte laga mat, så är det!
 
Man sitter fint och väntar på varsågod innan man får äta sin kaka ;)
 
Köpte korvar så det räcker till 10 måltider! Ska köpa fler nu i veckan! :) 


Problem med blogg.se?

Är det bara jag som typ inte kan se mina unika besökare, antingen står det 0 st eller ingenting överhuvudtaget? 
För jag vet ju att jag har några stycken...eller? Nej kanske inte då. Men känns väldigt skumt iaf hur det kan minska så drastiskt på en dag? Måste vara något fel??
 
Nu ska vi iväg och handla färskfoder (VoM) och träna lite sen blir det plugg nästan hela dagen...
 
See you..
 
Totally my style! <3


Instagram

Hallå gott folk!
 
VIll bara säga att ni får inte glömma följa mig på Instagram också; hanzi91 heter jag där! 
:)


Nu är hon trött igen

Känns som om jag nästan alltid klagar på att jag är trött här i bloggen och ärligt talat blir jag deprimerad av att bara skriva det :P Men ja, jag ÄR trött för jag fick endast 2 timmars sömn i natt, YEY! Som tur var hade jag föreläsning bara mellan kl 10-12, sen fick vi även sluta tidigare så jag hann med 12:16 tåget hem! Annars hade jag fått vänta ca 2 timmar extra eftersom vid lunch så går tågen bara varannan timme!
 
Men nu, nu är det helg iaf! :) I helgen ska jag även handla två par nya byxor och underkläder!
 
Men ikvällska jag baka banankaka med vaniljglass till mig och Jimmy samt blåbärsdrömmar (hundgodis) till Asterix.. Och plugga såklart... Det kommer man inte ifrån, jag får göra det dagligen för att hänga med känns det som! Men det är bättre att göra lite varje dag tycker jag än att sitta dag ut och dag in i slutspurten sen :) 
 
 
Det här sovrummet hade man inte tackat nej till... 
 
Eller kanske det här? Waking up like a princess every morning ;)
 
 
 
 


Plugg!

Om man inte tränar och håller på med hunden så är det plugg som gäller, känns det som!
Läser ju 3 olika kurser just nu och det tar på krafterna! Men framför allt att pendla dit är ju värre än att plugga 3 olika kurser, hoppas vi snart får lägenhet i Falun! 
 
Aja, idag har jag läst och finslipat lite från föreläsningen i Handelsföretagens villkor och särart igår. 
Det har gått bra, det är lätt att fatta och väldigt intressant! :) Ska snart ta tag i den tjocka turismboken också...
Har ett quiz att göra där senast söndag och två uppgifter till nästa onsdag! (Dock inga stora men ändå mycket att läsa)
 
Vi har även idag handlat mer behövligheter till hemmet (städgrejer osv). Usch har jag sagt att jag hatar att handla måstevaror? Fast vem gör det egentligen? Mycket roligare att handla typ hudvårdsprodukter, smink, kläder, inredning och hundgrejer :)
 
 
 
Nu ska vi äta! Hejhej


Föreläsningar

Idag har jag haft en långdag i skolan, gick från 10-15. Så för mig innebar det uppstigning kl 6 och jag höll dessutom på att försova mig så blev massa stress istället, tyvärr :(  
 
Men idag kände jag faktiskt att föreläsningarna var riktigt givande, till och med den i Handelsföretagens villkor och särart :P Vi började prata mer om själva detaljhandeln och om boken "Kampen om köpkraften". Så det var riktigt intressant och lätt att förstå. Även ekonomistyrningen kändes rätt hyfsad, såklart alltid svårt med alla nya begrepp och regler hit och dit... men att räkna idag var faktiskt lätt tyckte jag för en gångs skull :) 
 
Kom hem och Jimmy berättade att det hade gått jättebra för Asterix hos veterinären idag. Jag hade ju bokat tid för hantering och visitation hos veterinären, eftersom Asterix blev så illa behandlad av den förra veterinären.. 
Så vi vill att veterinärbesök ska bli positiva för honom. Och ska jag vara ärlig så var jag faktiskt inte ett dugg orolig inför dagens besök... Tyckte bara det var tråkigt att jag inte kunde följa med pga skola. Men det gick tydligen jättebra, veterinären kunde känna på honom utan problem, dessutom klippa ett par klor, titta i munnen, tassar - ja allt sånt där som ingår i den vanliga hanteringen! Och Asterix älskade att vara där så mycket så att han knappt ville åka därifrån sen! ;)  Vi fick även återigen beröm om att han är så lugn och stabil för sin ålder (Jättemånga som sagt det faktiskt så jag måste skryta lite!) Så det känns riktigt bra! Dessutom hade han tydligen fått en kattkompis i väntrummet, både katten och han lekte lite lätt med varandra ;) Jag är faktiskt riktigt riktigt glad över att det har gått så bra med hantering av främmande person nu på senaste tiden, så nu har den oron faktiskt i princip släppt!! SKÖNT! Han ÄLSKAR människor nu :P (Okej kanske inte alla men majoriteten)
 
Nej men nu i kväll/natt har jag faktiskt pluggat lite ekonomistyrning och för första gången känt mig riktigt smart, har faktiskt gått BRA nu ikväll, yey! :D Imorgon ska jag plöja igenom även anteckningarna från ekonomihistorian och dagens föreläsning i Handelsföretagens villkor och särart samt läsa lite turism! 
 
Business of Tourism till turismvetenskapen hämtade jag igår... Typ 800 sidor på engelska i den. Det du.. 
 


Hejsan hoppsan i blåbärsskogen!

Idag var vi till skogen och plockade blåbär, tanken var att vi skulle göra blåbärspaj men insåg att det behövs nog ganska mååååånga blåbär till det så vi gör nog blåbärsdrömmar (hundgodis) till Asterix istället ;) Jag får baka något annat till oss. 
 
Asterix tyckte i alla fall att det var skitkul i skogen som vanligt. Rejsade och hade sig och var helnöjd. Och blåbär var ju gott tyckte han. Han var inte sylvass på inkallningen i början dock. Sprang enbart runt och fjantade sig och var jättetaggad (jag tror faktiskt han trodde att vi skulle spåra för där har vi spårat 2 ggr nu..) och han fick mig nästan att gråta. Men gick lite bättre på slutet. Lite sådär allmänt ofokuserad på vägen hem också, men imorgon är en ny dag. Han har varit jätteduktig nu ett tag, kan inte alltid gå som på räls. Får försöka intala mig det!
 
Asterix njuter av livet medan matte plockar blåbär. Visst ser han riktigt nöjd ut? 
 
Va vad sa du matte?
 
Sitter vid fint så får vi smaka på lite blåbär
 
Hitta valpen!
 
Dyker rundor i blåbärsriset
 
Asterix hjälper gärna till att plocka, fast ja... han tar ju dem för sig själv helst!
 

Blåbär!


Trött chey

Kom hem från skolan 19.45, börjar redan bli mörkt ute, gaah! Var inte mörkt förra veckan vid den tiden.
Käkade, tog en powernap, vaknade och drack kaffe och ska nattplugga lite nu... yey... 
 
Och ja, just det - idag kom min efterlängtade bok inför turismkursen. Ska hämta ut den imorgon så man kan börja läsa den! Dessutom kom min Iphone också, wiiie, så blir att hämta den med imorgon! :)
 
Provade min nya testparfym från The Body Shop.. Japanese Cherry Blossom, idag.
Doftar underbart, friskt blommigt men samtidigt sött, mmmm. Den borde ni köpa!
 
 
Imorgon är jag ledig. Så blir plugg och tror vi ska lägga ett spår till Asterix, beroende på vädret oxå! 
Annars blir det nog något annat kul vi hittar på :)
 
 


Effektiv morgon

 
 
Idag har min morgon varit väldigt effektiv, det brukar den inte annars vara nämligen :P TROTS det att jag i natt sovit väldigt dåligt :( Menmen febern har lagt sig lite idag som tur är, skönt!
 
Jag börjar ju kl 15 idag och går till kl 17, mitt tåg går 12:22 så egentligen kunde jag ha gått upp 11 om jag ville men jag gick upp 2 timmar tidigare och tog en liten prommis med Asterix bort till ena fältet där vi brukar träna/leka. Där fick han bla spåra efter sin mat. Lade några foderkulor i några fotsteg, ja precisionsspår ungefär :) 
Sen gick vi hem och nu sover lillskiten. Anledning? Jo han har typ varit väldigt dålig i magen hela natten så han har knappt sovit och vi har knappt sovit pga det så han är väl trött nu pga det samt antagligen pga morgonens effektiva promenad/pass :) 
 
Kom hem och åt för en gångs skull frukost (brukar missa den annars...) och dricker just nu en kopp té. 
Har fixat matlåda till skolan, packat ner böckerna och ska strax platta håret, sminka mig mm. 
Gud vad skönt att slippa stressa, helt otroligt! Så här borde man göra varje morgon man ska till skolan... 
Har iaf bestämt att Asterix ska få spåra upp sin mat på morgnarna, som vi gjorde idag.
 
Vi hörs nog sen ikväll :)


Sjuk

 Brr jag är verkligen sjuk nu :(
 
39 graders feber och fryyyyser.... Inte kul! har inte tid att bli sjuk nu, suck!
Måste till skolan ändå imorgon... Vår lärare som föreläser imorgon han pratar ju bara, det är skitsvårt att hänga med då han pratar väldigt osammanhängande och skriver något knappt.... Fatttar inte ens vad det är vi ska plugga på till tentan :/  Får väl fråga honom då!!
Menmen, får packa ner värktabletterna och C-vitamin då och köra på... 
 
Annars då... Jao, idag har varit en rätt lugn dag- eftersom Jimmy är också sjuk och Asterix är rätt slut. Varit mycket för lillskiten denna vecka. Spår, Hemlingby och igår full rulle på gräsplanen. Lös i magen idag igen, så nu har han börjat få Stomax. Får se hur det blir med det!
 
Här får ni faktiskt en liten tränings/lek - film som jag klippt ihop sen igår.. Allmänt lattjande bara och lite fritt följ-träning!
 
 

 



Funderingar angående foder

Jävla jobbigt att man blir som hungrigast på kvällen/natten :( Blir ni också det? Skitjobbigt, och så kan man inte sova pga det såklart!
 
Har suttit och funderat lite nu ikväll efter plugget på hundfoder... 
Asterix har ju inte varit så bra i magen av Sam's Field och det blev bättre när vi började ge honom VoM en gång om dagen, men sen vi utökade mängden med tanke på att han ökat i vikt så har ju även torrfodret ökat och där känns det som att han blivit sämre. Nu i några dagar har han varit riktigt lös och gasig i magen :/ Funderar på att ge honom avslagen cola eller köra med Stomax i minst en vecka... Hmm... 
Sen ska vi byta foder tror jag. Har funderingar på att gå över helt till VoM men får se över vad månadskostnaden blir då, han kommer ju väga bra mycket sen när han blir stor tror jag. Men vissa säger att det blir billigare i månaden med färskfoder? Fast gäller det något specifikt märke då eller? Ger som sagt VoM och det älskar han så vill inte sluta ge det utan vill han kanske ska äta färskfoder helt och hållet sen och inte bara som kombination.... Måste räkna ut exakt allting med procent och kilo, men det orkar inte min hjärna nu ikväll/natt när jag dessutom har feber.
 
 Vet ni något annat bra märke än VoM som dessutom är relativt billigt så tipsa gärna!
 
Nä nu får man ta och sova lite... hoppas jag blir piggare imorgon:/ Ska ju på hundpromenad så....vill inte bli sjuk:( Snyft
 
 
 


En lite sen födelsedagspresent

Hämtade idag ut min födelsedagspresent hos The Body shop :) Hade fått en check för en månad sen på 100 kr att handla för som grattis på födelsedagen. Man hade 30 dagar på sig att hämta ut den, från ens födelsedag, så då var jag där idag och valde en mascara (behövde verkligen en ny så det var ju himla tur) och lade till enbart 45 kr då den gick på 145 kr. Fick även en testparfym; Japanese Cherry Blossom. 
 
The Body Shop vet verkligen hur man behåller sina kunder. Har alltid fått himla bra erbjudanden av dem och får ofta hem prover osv :) Super tycker jag, där vill jag jättegärna jobba, gillar verkligen allt med det företaget; affärsidéen, sortimentet, personalen och servicen, mm.
 


Spårträning

 
 
Ja här kommer den utlovade filmen på spårträningen med Asterix. Detta är andra gången och gjordes igår då han blev 19 veckor :) Filmen är i lite dålig kvalité dock, då Jimmy filmade snett samt gick precis bredvid mig (nästa gång får han gå lite längre bort på sidan) samt är det lite missvisande när han tar upp spåret, då det inte är när filmen startar. Men ni ser ju sen att han går mycket med nosen i backen nästan hela filmen samt att han spårar upp oxstrupen.  Det ser också ut som om han går i vinklar hela tiden men är ju som sagt för filmen är sne, sen snurrar han ju också ibland runt runt själva spåret.
 
Jag tyckte han var mycket mer fokuserad denna gången än förra, tramsade inte rundor och han verkade fatta nästan direkt vad han skulle göra :) Dessutom gömde vi oxstrupen lite bättre under blåbärsriset denna gången så att han fick gå med nosen i backen även i slutet och inte använda sig av luftvittring den sista metern, som han gjorde sist. 
 
Menmen, BÄTTRE film nästa gång iaf! ;)
 
Liggtid: 15 min
Längd: Ca 50 m
 
 


Jävla Bokus

Jag ska då aldrig mer köpa böcker från Bokus, de har nämligen ljugit för mig!
Så får man och behåller man definitivt inte kunder... 
 
Jag beställde en bok den 22:e augusti där den skulle skickas inom 5-8 dagar och eftersom det gått 12 dagar i måndags så ringde jag till dem i tisdags. De sa då att de hade skickat boken så den borde vara hos mig tidigast nästkommande vardag. Kom hem och hade fått mejl från dem bara någon timme senare efter att jag ringt att den boken är försenad och att de skulle göra så gott de kunde för att den skulle skickas så fort som möjligt. Kul, alltså hade hon jag pratade med ljugit för mig! Ringde upp dem och frågade varför de höll på så och då sa han jag pratade med denna gång att det var tråkigt det som hänt samt att han tror den kommer skickas denna vecka.
Bara någon timme efter jag pratat med honom i onsdags stod det att boken var skickad. Den skulle komma tidigast nästkommande vardag, alltså igår. Idag har jag fortfarande inte fått boken. 
MYTOMANI säger jag bara!!! De har nu förlorat en kund....!!! Jag kommer att kräva sänkt pris på den nu och det sa jag till honom!


Hemlingby

Kom hem för lite mer än en timme sen från Hemlingby. Vi var där med Paulina och Loke samt en tjej vid namn Michaela och hennes labradorvalp Madicken på 7 mån.
 
Det var första gången jag var i Hemlingby faktiskt och där är verkligen jättefint, så blir absolut att åka dit fler ggr. Det är en skog med en hel del motionsspår, lite restauranger osvosv. Riktigt mysigt :)
Tanken var att vi skulle gå en promenad alla tre men eftersom jag och Asterix gick bakom så blev han för ivrig och ville följa med i samma takt och drog och drog i kopplet.... RIktigt irriterande, så ja han var billig ikväll vill jag lova....
 
Jag accepterar ju inte dragande i koppel bara för att han vill hänga med så det blev mycket stanna och vänta in honom. För han går ju alltid fint i kopplet annars men när han träffar nya hundar som dessutom han kanske är van att leka med (Loke) då vill han gå i jämn takt för att han ska gå bra. Och så var det ju en ny hund nu också, också en valp och då blir han extra taggad. Så nä, jag sa åt dem att de fick gå före och de behövde inte vänta på oss för jag ville ej förstöra promenaden för dem liksom. Aja men vi ska gå en kortare sträcka nästa gång ihop :) När han vänjer sig vid dem så kommer det gå super tror jag.
 
Medan de gick promenaden försökte vi hänga efter men eftersom de försvann utom synhåll så bestämde vi oss för att vända tillbaka annars hade promenaden blivit jättelång för Asterix... Så vi vände tillbaka och körde lite balansövningar på små hinder, eller som egentligen är till för människor om man vill leka "Inte nudda marken". Riktigt roligt tyckte Asterix i alla fall att det var. Sen träffade vi Paulina och Michaela igen och pratade lite. Därefter åkte vi hem. Vi åkte ju med Paulina, hon hämtade upp oss och lämnade oss. Det går inga bussar längre till Hemlingby och blir alldeles för långt för Asterix del om vi ska gå dit nu när han fortfarande är så liten.
 
Nu har vi precis käkat och Asterix sover. 
När han vaknar ska han få käk också... Och jag tänkte plugga lite.. 
 
Senare ska jag lägga in filmer från dagens balansövningar i Hemlingby här på bloggen samt den apportfilmen jag pratade om. 
 
 
Träffade på en älg i Hemlingby ^^ 
 
 
Balansövning på en sten under promenaden
 
Lite lek med Loke
 


Mat mat mat

Åååh jag fungerar inte utan mat! Är jag hungrig så blir jag okoncentrerad, trött och irriterad... FÖrsöker alltid att inte visa det men ibland svämmar det över, såklart. Man är ju inte mer än en människa.
Så nu ska vi snart käka fiskpinnar, remouladssås och ris, mums. Sen ska vi träffa Loke och en tjej med en till hund i Hemlingby och träna/gå en runda ihop.... Jag är lite seg och frusen och vill mest bara vara hemma men det ska nog bli trevligt :) Får nog mer energi efter det.



Äntligen helg!

Ja för min del är det minsann helg nu, härligt värre kan jag säga :) 
kan behövas efter denna dagen, mer eller mindre skitdag kan man säga... 
Började inte bra direkt och såklart så kan ju inte resten av dagen bli så mycket bättre då. 
Skulle ta bussen ner till stationen som jag brukar, men ja då går bussen sönder mitt i allt så fick gå en bra bit med en tung skolväska för att hinna med tåget... 
 
Väl på tåget märker jag efter ett tag att min matlåda har läckt så jag hade köttgryta i en påse. Trevligt... 
Fick gå inom Ica kvantum i Borlänge sen och handla en baguette. Lektionen i Handelsföretagens villkor och särart var tyvärr lika tråkig som vanligt, eftersom läraren bara pratar och pratar och jag har svårt att koncentrera mig på föreläsare som enbart pratar utan att ha någon som helst regelbundet visuellt hjälpmedel, såsom PowerPoint... Sen är jag på spänn hela tiden för han kan helt plötsligt peka på en och fråga en en sak och då är det kanske en fråga man inte så här direkt har svaret på vid just det tillfället.... Och de frågor han ställer kan ha med allt möjligt att  göra, såsom orsakerna till andra världskriget osv (jag är ingen höjdare på historia), svenska kungar mm..... Ja helt enkelt sånt man läste om på högstadiet/gymnasiet ^^
 
Därefter hade vi ekonomistyrning, och det är iaf roligare, men idag kände jag mig dock inte smart på den heller. 
Vi började med produktkalkylering och när vi skulle räkna en svårt uppgift så blev även läraren förvirrad så blev bara pannkaka och allt så vi avbröt övningen och tar den nästa gång. Haha... aja. Jag ska försöka lösa den själv hemma :P
 
Mötte Jimmy och Asterix på stationen och Asterix blev lika glad som alltid över att se mig, helt galen :) Tydligen så hade han blivit totalt galen redan när han såg stationen och satte sig själv nedanför de trappor som jag brukar komma nerför efter tåget. Underbara hund! 
 
Så nej nu när det är långhelg (är ledig nu torsdag-söndag) så ska jag försöka sätta mig in lite mer i ekonomistyrningsboken och räkna lite själv, brukar gå mycket bättre för min del om jag får läsa mig till grejer för då fattar jag bättre ;)  Ska även börja läsa lite i turismlitteraturen och göra första uppgiften där. Och så ska vi lägga ännu ett spår till Asterix och imorgon ska vi träffa två vovvar, bla Loke.
Ja...
 
Något mer som hänt? Ja jo har lyckats övertala Jimmy att vi ska söka lägenhet i Falun så idag ska jag ställa mig i bostadskö. Räknar med att det kommer ta tid men är ju inte direkt Stockholm ändå vi ska flytta till, Falun ligger nog i klass med Gävle gällande bostadskö skulle jag tro. Nä men blir mycket lättrae att ta sig till skolan, typ 20 min med tåg och sen går ju även bussar med! Sen är det inte långt till Gävle från Falun heller. 
 
Nu ikväll blir det ta det lugnt framför TV:n. Har missat Efterlyst men ska se det på play sen, ska även se Ung & Bortskämd :) 
 
Hörs kanske sen, då ska ni få se en apporteringsfilm med Asterix :)


Snabbinlägg!

Hallå!

Blir ett snabbinlägg detta, hinner inte uppdatera så mycket, nu ska jag plugga lite innan jag ska sussa. Imorgon sista dagen i skolan sen är det långhelg, yey! Så har två föreläsningar imorgon, GAAH! DÖD...

Uppdaterar mer imorgon, kommer en apportfilm med Asterix också ;)


HELT SLUT

Ja idag hade jag föreläsning mellan kl 15-17 (fast det kändes som flera timmar) i ekonomihistoria. 
Försökte hålla mig vaken, typ :P Det var intressant i slutet dock, men i början tyckte jag att han pratade väldigt osammanhängande. Så jag höllt på att somna flera ggr... hungrig var jag också, räckte inte med en yoghurt nere i caféet tydligen. Kom hem vrålhungrig och Jimmy hade lagat spaghetti och köttfärssås, mums! Och nu snart ska vi fika lite också... jag är helt slut verkligen. Skulle behöva lite kaffe för att orka läsa lite ur ekonomiboken.
 
Och dagens irritationsmoment: Att mina böcker för turismkursen inte har kommit än! De borde komma vilken dag som helst men ändå, jag beställde dem den 22:e augusti... Och jag behöver dem NU! De finns ingenstans att låna. Vill liksom inte råläsa inför uppgiften som ska lämnas in nästa helg :( Bara att hoppas på att dem kommer nu imorgon då eller något... 
 
Imorgon är det föreläsning 13-15 i ekonomistyrning. 
Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt som sagt... väntar på fika nu, mums mums.... Kan knappt röra en fena känns det som! :( Så slut är jag!
 
 


Nackspärr

Ja fyfan imorse vaknade jag och hade svårt att vrida huvudet åt ena sidan, och det har bara blivit värre under dagen:( Inte kul! Har provat med Voltaren gel men inte hjälpt så nu har jag tagit två värktabletter och hoppas på att det hjälper bättre.  Var heller inte speciellt optimalt att dammsuga med nackspärr... Men aja, tur det bara var sovrummet som var dagens operation. 
 
Nu är jag relativt vrålhungrig så nu ska jag äta nudlar med majs (det är riktigt gott jag lovar, ni borde prova det!) och plugga! ^^ Får sitta med en värmekudde dådå... 
 
Imorgon är det skola 15-17, sen 13-15 (tror jag) på tisdag och 13-17 på onsdag. Sen är vi lediga resten av veckan, skönt! Så full fart dessa tre dagarna sen kan man vila upp sig och plugga hemma :)
 
 Beställde frässten en ny telefon idag. Fastpris 3:s abonnemang (398 kr/månad) via Phonehouse.se 
Den mobilen jag har nu har jag ändå behövt  byta ut för lääänge sen, den är riktigt risig och fungerar knappt :/ 
Är av mycket gammal modell... Dessutom har jag Telenor abonnemang där man betalar en fast kostnad på 149 kr i månad samt tillkommer då rörlig kostnad (typ Internet och telefonsamtal, medan sms ingår i den fasta kostnaden). Mina telefonräkningar nu brukar ligga mellan 300-500 i månaden för jag använder ju Internet ganska mycket på telefonen, speciellt när jag reser. Och eftersom jag kommer pendla mycket till skolan nu kommer jag använda Internet mer och mer och telefonräkningarna kommer bara bli dyrare. Så jag har räknat ut att det lönar sig att ta det där abonnemanget via 3 hos Phonehouse.se och "få" en bättre mobil på köpet, en Iphone 4s. Kommer ju betala ungefär lika mycket i månaden i telefonräkning som jag gör nu, omte inte mindre!
 I den fasta kostnaden ingår ALLT (alltså Internet, sms, telefonsamtal mm) förutom då såklart sms-biljetter till kollektrivtrafik och sånt där liknande.
Lönar sig, eller hur?
 
Hehe, så nu sitter jag och längtar efter min nya telefon. 
Kollar även på lite olika skal till den, älskar  när det är fint ja xD
 
 

 


Första spårningen!

Ja då var det idag dags för första spåret för Asterix del!
 
Det blev ett spontanspår på ca 50 m. Liggtid ca 25 min. 
Vi la spåret i blåbärsriset i skogen, det ska vara så lite störning som möjligt första gången.
Vi tog en promenad bort till skogen, satte oss på bänken, tog på honom hans nya spårsele och lina och sen gick vi bara helt tysta till spåret, utan att prata med honom, utan att ge honom någon som helst uppmärksamhet.
Hundar använder ett sinne i taget och pratar man med dem minuterna innan samt under spårningen stör man luktsinnet. 
 
Grejen med spontanspår är att man stannar inte och visar hunden vart spåret börjar utan man går bara utan stopp. Man låtsas helt enkelt som om ingenting är där, det är ju hunden som ska upptäcka det.
En stor fördel med spontanspår är också att man kan kolla intresset för spårningen hos hunden och utveckla övningarna därefter. 
 
Nåväl, vi gick igenom spåret och han tog det nästan direkt. Någon meter efteråt så började han flamsa runt och bita  på selen och några kvistar men då gick jag bara vidare och då följde han med. Tog upp spåret igen och spårade en stor del av sträckan. Den sista metern använde han sig av luftvittring, oxstrupen kom jag på sen var inte ordentligt gömd under blåbärsriset, för tom jag såg det. Han hittade det och blev riktigt glad! 
Som helhet är jag mycket nöjd och blir att spåra en gång till i veckan. Får se hur vi gör då!
 
Jimmy skulle egentligen filma när vi spårade... Men kameraminnet var fullt såklart märkte vi när vi kom dit så blev inget av. Suck. Blev lite bilder iaf, för det krävs ju itne att man tar bort lika mycket på kameran för att ta några bilder. Men nästa gång lovar jag att det blir film! :)
 
Här hittade han slutföremålet - den smarriga oxstrupen
 
Nöjd lillskit! Och nöjd matte! :)
 


Testat nya spårselen

Ja så här ser den nya spårselen ut för denna höst/vinter :) Inte jättebra bild kanske men kommer mer bilder imorgon från själva spårningen!
 
 
Den har ju reflexer på sig och allt så är ju perfekt för denna säsongen. 
Spårselar ska sitta lite lösare än vanliga selar, och visst denna är liiite för stor än så men han växer ju såklart in i den snart och snart blir den för liten istället ^^ 
Imorgon ska vi ge oss ut på första spåret :) Belöningen blir oxstrupe istället för grisknorr, då Jimmy ej hittade grisknorr. Får väl bli det då någon annan gång ;) 
 
 
Jag och Asterix sov nu till ca 19.30, jag var ju så sjukt trött efter marknaden osv, började frysa osv... Fattar ej, sov ju länge idag och allt.... Dessutom är jag lite febrig... :/ Så kanske börjar bli sjuk? Hoppas inte det! För det har jag inte tid med nu. 
 
 
/H
 
 


Andersbergs marknad

Hej alla!
 
Detta får som sagt bli en hundblogg också, och hundinläggen kommer vara under kategorin "Hund" så ni lätt kan hitta det. Allt annat som inte rör hund kommer finnas under kategorin "Allmänt". Tillkommer kanske fler kategorier senare. Kommer fortsätta att skriva om olika tips, dagens ras och allt allmänt kring hund. Tycker bara om blogg.se bättre och sen vill jag även ha en lite mer "Allmän" kategori för mig själv!
 
Menmen, idag så var vi en sväng på Andersbergs marknad och Andersbergs hundgrupp hade ju uppvisning i rallylydnad, sålde hembakat hundgodis, tidningar osv. Vi var där en sväng med Asterix och pratade med trevligt folk samt köpte en del hundgodis och två tidningar! Även Loke, Asterix kompis, den lilla amstaffvalpen kom med sin matte. Så då fick de leka lite och sen promenera vi tillsammans med Loke och Paulina hemåt :) Asterix är himla taggad på Loke så han gick inte som en klocka i kopplet direkt... Men efter ett tag började poletten trilla ner och då gick det bättre. 
Så nu ligger Asterix och snarkar vill jag lova ^^
 
Jimmy har åkt till Biltema för att handla spårlina (vår förra gick ju sönder) och spårsele samt grisknorr och lite mat till oss på mataffären. Imorgon är det tänkt vi ska lägga första spåret, eller ja, egentligen var det ju tänkt idag, men vädret är riktigt kasst och jag vill att det första spåret ska bli så bra som möjligt. 
 
 
 Nu är jag också riktigt trött... så nu njuta av lite Cola :)
 
Hembakat hundgodis (Bla morotssnacks, ärtsnacks, riskex och blåbärsdrömmar) samt ett par gamla hundtidningar (fast de blir ju aldrig gamla ;) )
 

Så här trött kan man vara efter att ha varit på marknad och lekt med bästa kompisen Loke :)
 
 
/H
 
 


RSS 2.0